Marnix Gijsen - Klaaglied om Agnes


sinds 5-11-2022 08:30:55


prijs: € 1,50
Locatie : Brasschaat  (Antwerpen)

Kenmerken

Onderwerp : Anders

Beschrijving

Klaaglied om Agnes
Jaar: 1951
Auteur: Marnix Gijsen (pseudoniem van Jan Albert Goris) (1899 - 1984)
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Genre: Roman
Jan Albert Goris studeerde ethiek en voltooide een promotie in de geschiedenis. Hij werkte voor de Belgische overheid, onder meer in de Verenigde Staten. Zijn eerste literaire voortbrengselen waren gedichten, later schreef hij vele romans.
Klaaglied om Agnes bevat een in zijn werk vaak terugkerende thematiek: volwassenwording en een hang naar het zuivere. Het verhaal speelt aan het eind van de Eerste Wereldoorlog en enkele jaren daarna. De hoofdpersoon is een introverte scholier, een boekenwurm, die langzaam de buitenwereld ontdekt. Door de slechte band met zijn moeder en zijn isolement heeft hij weinig realiteitsbesef. Zijn werkkringen, de militaire dienst en vooral de ontmoeting met de nuchtere Agnes en haar armoedige omgeving maken hem bewust van de \\`echte\\` wereld. Met Agnes , een naamgenote van zijn overleden zusje, krijgt hij een innige platonische liefdesverhouding. Die blijkt van korte duur, want ....
14e druk en 192 blz. ; in goede staat, een boek dat is gelezen en gesigneerd door de schrijver. Er is niet in de kantlijn geschreven.
De boekband vertoont geen slijtage. De bladzijden zijn onbeschadigd. Er zijn geen vouwen en scheuren.
verzending België : verzenden via post of Kiala
verzending Nederland : Nederlandse tarieven
Kenmerken: Onderwerp: Anders, Kopen in Brasschaat


Stuur bericht
Zoekertjenummer: 17100475 Meld aan Aanbod